Velkommen til mitt nye nettsted!

Som initiativtager til Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare i Norge, så var det igrunn på høy tid å komme seg over på en fri plattform, også for mitt private nettsted bjorn.venn.no. Jeg har siden august 2006 kjørt linuxdistribusjonen Ubuntu på min bærbare PC. Det har jo fungert utmerket.

Min tidligere webhotell-leverandør kunne ikke tilby meg avanserte web-publiseringsverktøy (type blogg, rss, billedgalleri osv.), så det var på tide å si farvel til 10 år med Windows, Internet Information server og rene html-baserte sider.

Bak mitt nye nettsted ligger avanserte verktøy som WordPress og Gallery. Den underliggende teknologien består av den etterhvert så kjent og markedsledende LAMP-plattformen: Linux (CentOS), Apache, MySQL, PHP, og litt til:-)

Hele herligheten driftes av webhotell-leverandøren ProISP, til den nette sum av 45,- pr mnd.

Så da gjenstår bare den største utfordringen; fylle nettstedet med meningsfylte og spennede tanker, visjoner og idéer, samt litt faktainformasjon om åpne standarder og fri programvare.

4 Responses to “Velkommen til mitt nye nettsted!”

  1. PCB sier:

    Ai! Gratulerer med blogg Bjørn! God sommer!

  2. Gratulerer med ny blogg! Ser frem til å følge utviklingen på denne.

  3. Velkommen på nett, Bjørn! Det skal bli spennende å se hva du fyller nettstedet med.

  4. Ja her skal jeg følge med. Du er lagt til i min nyhetsleser. Takk for gode tips, og velkommen i sfæren :O)