Fri oss fra proprietære dokumentformater, si nei til OOXML!

aftenposten_2707_foto_knut_snare.jpgVerden er tjent med ett, uavhengig, åpent, internasjonalt, ISO-godkjent dokumentformat.

(Foto: Knut Snare, Aftenposten. Se artikkel i Aftenposten/e24 den 2.7.07.)

Det finnes allerede og heter OpenDocument (ODF). Microsoft kan støtte det hvis de vil. Sier mange nok NEI til deres OOXML-format, så vil de måtte støtte ODF!

Med ODF kan vi for første gang i historien få en reell konkurranse på kontorprogram. Disse kontorprogrammene støtter ODF allerede!

Klikk på banneret over og støtte kampanjen «Nei til OOXML».
Les mer om hvorfor OOXML ikke er anvendbart som en internasjonal standard:

Norges holdning kan avgjøre det hele

Du kan bidra til at Norges holdning er NEI TIL OOXML ved å melde deg, eller din arbeidsgiver inn i Standard Norge. Send en e-post til Bjørhild Sæterøy og be om å bli meldt inn i komitéen K185. Det koster 5.000 kroner (pr år). Møtet hvor det hele skal avgjøres er den 22. august kl 17.00 hos Standard Norge på Lysaker (Oslo). ISO skal avgjøre det hele 5. september.

«Når det er sagt, sett fra mitt ståsted er det helt umulig å forstå hvorfor ikke Microsoft kan støtte opp under et alternativt lagrings- og utvekslingsformat, og hvorfor ikke de som svært mange andre kan samle seg om noe som ville tjene samtlige involverte parter. Litt ekstrajobb vil det kanskje skaffe dem, men it-bransjens renommé ville tjent mye på en slik holdning, også fra Gates’ kvinner og menn. En god image for it-bransjen betyr god butikk, også for nettopp Microsoft. »

Kommentar fra IT-journalist Eva Tønnessen i Computerworld 2. juli 2007.

Som om jeg skulle sagt det selv:-)

Comments are closed.