Kommuner i Buskerud kjøper dyre PC-er – unødvendig dyre?

«De har kanskje ekstremt mye penger i Ringerike kommune. Dyrt OS som trenger dyre maskiner. Kan ikke skjønne hva de er stolte av. Drit i gamlehjem etc. Vi bruker heller alle pengene på datamaskiner og operativsystemer.»

Ovenstående er et leserinnlegg på nettavisen digi.no etter at de idag, 7.12.07, hadde publisert nyheten om at Ringerike kommune har inngått en avtale med selskapet Crayon om å levere Microsoft Windows Vista for tilsammen 1500 elever og lærere ved to ungdomsskoler. Ringerike kommune ligger i Buskerud fylke. Jeg jobber i Buskerud fylkeskommune, og skal ta en prat med den ansvarlige i kommunen.

FOTO: ELI BONDLIDI går, 6.12, stod det i lokalavisa Drammens Tidende om Krødsherad skole (også en Buskerud-kommune) som har råd til å kjøpe dyre PC-er, men må spare en million kroner (kutte fire årsverk? lærere?).

Men også andre skoler i Buskerud sliter:

På tide å kjøpe rimeligere PC-er, med rimeligere programvare og heller satse på lærerne?

For meg er dette atter et «bevis» på at det trengs informasjon om alternativene. Enda godt vi har fått etablert det nasjonale kompetansesenteret for fri programvare i vår region:-)

Comments are closed.